Hoe wordt mijn haar mooier?

Sterk en mooi haar begint letterlijk bij de wortels. Geef die hoofdhuid een beetje extra aandacht, en het haar gaat glanzen van plezier!

Haar en hoofdhuid verzorgen is belangrijk als je een mooie bos gezond haar wilt hebben… en houden. Helaas krijgen veel mensen naarmate zij ouder worden, te maken met haarproblemen. Het haar wordt dunner, matter en minder sterk. Vaak denkt men dat zij de haren onder handen moeten nemen om de  conditie weer op peil te krijgen, maar eigenlijk heeft dat weinig zin.

Betere doorbloeding

Omdat de  hoofdhuid relatief weinig bloedvaten heeft, is het stimuleren van de doorbloeding aan te raden. Door de betere doorbloeding van de hoofdhuid krijgen de haarvaten meer veerkracht, worden voedingstoffen beter opgenomen, wordt de haargroei gestimuleerd en zijn de haarwortels weerbaar tegen externe  invloeden.

Begin bij de bodem

Een gezonde hoofdhuid is te zien aan de kwaliteit van het haar en aan de kleur van de huid. Deze is lichtroze van kleur, zonder rode plekken en schilfertjes.Eigenlijk kan een gezonde hoofdhuid vergeleken worden met de  groei van een gezonde boom. Ook  bomen hebben een goede ondergrond nodig om te kunnen leven en groeien. Voldoende  voedingsstoffen en vocht blijven nodig voor een gezonde balans.

Een rondje masseren

Masseer de hoofdhuid elke dag vijf minuten voor een goed resultaat. Plaats de vingertoppen op het hoofd en maak cirkelvormige, strijkende bewegingen. Begin achter op het hoofd en werk langzaam, via de slapen, naar voren toe. Dit zorgt ervoor dat een strakke hoofdhuid iets loskomt van de schedel,  waardoor de doorbloeding en de aanwas van nieuw haar gestimuleerd worden. Deze techniek kan ook
tijdens het inmasseren van een hoofdhuidmasker of shampoo toegepast worden. Eigenlijk geldt: hoe vaker hoe beter.

Liever lauw

Misschien voor de hand liggend, maar helaas föhnen, douchen en stylen we ons haar meestal veel te heet en te vaak. Dit is echt een aanslag op zowel haar als hoofdhuid. Let er dus op dat de föhn niet te heet staat en spoel shampoo of conditioner liever met lauw water uit.

Maskers en meer

Gebruik af en  toe eens een druppeltje etherische olie met rozemarijn of munt bij het masseren, een prettige manier  om de doorbloeding van de hoofdhuid te stimuleren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende  maskertjes en kuurtjes te krijgen om de hoofdhuid te verwennen. Ze bevatten vaak menthol en vitamines (voornamelijk vitamine B). Door ze  afgewisseld twee maal per week goed in te masseren, verbetert de conditie van de hoofdhuid zienderogen.

Libelle 36