Dianne te Mebel: ‘Duurzaam ondernemen is van groot belang’

Vijf miljoen Nederlandse vrouwen laten hun haar chemisch kleuren. Er zijn in Nederland zo’n 18.000 kappers die het haar van hun klanten verven met chemische producten. Uit onderzoek van NIPO blijkt dat 42% deze groep vrouwen ook thuis chemische producten gebruikt kleurt. Dat kan natuurlijker en duurzamer dacht Dianne te Mebel! Met onder andere het Henna Brownie Starterspakket draagt Dianne te Mebel bij aan een duurzamere samenleving en een beter milieu.

De missie van Dianne te Mebel is om consumenten te laten zien dat je haar kleuren ook op een duurzame en gezonde manier kan. In het Instituut Haar & Gezondheid is het mogelijk om je haar duurzaam met plantaardige henna te kleuren. Het voordeel van het gebruik van henna is dat bij productie, gebruik, en verwerking, geen schadelijke afvalstoffen het milieu, de consument of de kappers belasten.

Door het gebruik van ammoniak, waterstofperoxide, en andere chemische samenstellingen in haarverf komen er schadelijke stoffen vrij in het riool en de natuur.  Met henna haarverf is dat niet het geval, omdat er enkel en alleen plantaardige ingrediënten worden gebruiken. Hierdoor kan deze natuurlijke manier van haarkleuren ook worden gebruikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met allergieën. Plantaardig haarkleuren is dus zeker duurzaam voor mens en milieu!