Dianne te Mebel: ‘Duurzaam ondernemen is van groot belang’

Vijf miljoen Nederlandse vrouwen laten hun haar chemisch kleuren. Er zijn in Nederland 18.000 kappers die chemische kleuren. Uit onderzoek van het NIPO blijkt dat veel vrouwen ook thuis chemische producten gebruiken. Dat kan natuurlijker, duurzamer en mooier dacht Dianne te Mebel!

De missie van Dianne te Mebel is om consumenten te laten zien dat haarkleuren ook op een duurzame en gezonde manier kan. Bij HennaBrownies is het mogelijk om je haar duurzaam met plantaardige henna te laten kleuren. Het voordeel van het gebruik van henna is dat bij productie, gebruik, en verwerking, geen schadelijke afvalstoffen het milieu, de consument of de kappers belasten.

Door het gebruik van ammoniak, waterstofperoxide, en andere chemische samenstellingen in haarverf komen er schadelijke stoffen vrij in het riool en de natuur.  Met Henna is dat niet het geval en hierdoor kunnen zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met allergieën dit probleemloos gebruiken. Plantaardig haarkleuren is dus zeker duurzaam voor mens en milieu!